Copiii și bebelușii se feresc de apa care intră în ochi, iar teama lor poate face spălarea părului o provocare complicată.

 

Cînd se întamplă asta, ce e de făcut?

Pe măsură ce bebelușul crește și devine un copil mic și ocupat, periatul părului devine o provocare. Un mic incident ocazional, cand atenția este în multe direcții împărțita, apa care intră în ochii copilului este suficientă pentru a face ca această experiență să devină neplăcută și însoțită de temerile legate de următoarea baie. La urma urmei, este imposibil să convingi un copil, care deja știe să se exprime sau un copil care are propria opinie despre tot și toate, să nu se mai agite, să nu se mai joace, să nu mai stropească sau să se oprească din încercarea de a prinde bule de săpun, în timpul îmbăiatului. Prin urmare, chiar și atunci când aceștia cresc, se recomandă spălarea parului copilului cu șampon pentru bebeluși care conține agenți de curățare ușoră și care împiedică iritarea ochilor și a pielii.

Ce se poate face?

După cum este menționat mai sus, se recomandă utilizarea unui șampon fără lacrimi, astfel încât să împiedice iritarea ochilor.

Puneți un prosopel pe fruntea copilului și cereți-i să îl țină în timp ce spălați părul și scalpul cu ajutorul șamponului pentru bebeluși.

Este mai bine dacă îmbibați ușor șamponul pe un burete sau un prosopel. După ce il umeziți un pic, cu spuma creată atingeti ușor scalpul, înmuiați apoi buretele în apă curată, stoarceți și îndepărtați șamponul de pe păr fără a lăsa apa sa curgă pe fața bebelușului.

Puteți pune o cădiță în cadă și puneți copilul în ea. Învățați-l să-și pună capul pe partea laterală a cădiței și să-l încline ușor și confortabil.

Este util să îi distrageți atenția cu o jucărie nouă, să citiți o poveste în timp ce spălați capul sau altele activități similare.