Cum spăl părul bebelușului,

ce trebuie evitat și

ce șampon este recomandat să se utilizeze?

Nu se compară cu nimic atunci cînd îmbrățișăm un bebeluș proaspăt spălat, înfășurat într-un prosop moale, pieptănând ușor părul delicat, umed și simțind parfumul său dulce. Este un moment de fericire pură, drăgălășenie și iubire necondiționată. La prima vizită la medicul pediatru ați aflat cât de importantă este baia bebelușul din fiecare zi pentru păstrarea igienei dar și pentru a îi învăța obiceiurile de ingrijire personala. Ați aflat cât de important este să folosiți doar produse pentru pielea sensibilă și în special formulate hipoalergenice care au fost supuse tuturor testelor dermatologice necesare și care sunt fără parabeni.

Cum să spălați părul bebelușului

în primele săptămâni?

Se știe că nou-nascuții se nasc cu o zonă moale în vârful capului, înconjurată de oasele craniului, numită fontanela. În primul an de viață și apoi în copilarie, fontanela permite creierului sa creasca rapid și îl protejează de șocurile minore. În primele săptămâni după naștere, capul copiilor este cel mai vulnerabil. Se recomandă să atingeți capul bebelușului cât mai delicat posibil, iar mulți părinți se tem de asta la început. În plus, pielea bebelușilor este deosebit de sensibilă și delicată, în special pielea scalpului, care formează crustele de lapte (dermatită seboreică infantilă) în primele săptămânile de la naștere. Acesta este un proces natural pe care toți bebelușii îl traversează, astfel încât nu este nevoie să ne speriem sau să alergăm la medic și nici nu este necesar să se aplice creme și uleiuri care pot împiedica exfolierea.

De aceea, utilizarea unui șampon destinat bebelușilor este deosebit de importantă deoarece ajută la îndepărtarea ușoară și în siguranță a crustelor de lapte și la menținerea scalpului sănătos, fără a fi nevoie să masați sau să curățați capul bebelușului.

În primele luni se recomandă utilizarea unui șampon spumă pentru curățarea delicată a pielii. De exemplu, șamponul spumă fără lacrimi Softcare, este special creat pentru pielea sensibilă a bebelușilor, se aplică ușor și are o textură bogată, o spumă fină, care permite o curățare foarte delicată a scalpului. În plus, șamponul conține un ingredient unic – proteină din bumbac, care hidratează și reduce roșeața. Samponul Soft Care este un produs hipoalergenic, testat dermatologic, adecvat pentru pielea sensibilă, nu conține parabeni și menține pH-ul optim al pielii bebelușului (pH 5.5).

Este foarte ușor să spălați părul bebelușului: înclinați ușor capul pe spate, umeziți mâna cu puțină apă și masați ușor cu o cantitate de șampon suficientă pentru bebeluși. Clătiți cu puțină apă și bineînțeles – aveți grijă să nu ajungă apa pe fața și în ochișorii bebelușului. Uscați ușor părul cu ajutorul unui prosop moale. Apoi, periați părul delicat al bebelușului cu o perie specială pentru bebeluși.